top of page

Ki gyógyít meg kit? 2. Rész

Frissítve: 2018. febr. 28.

A valóság kapui


Talán emlékeztek, az előző bejegyzésünkben arról írtunk, hogy a Samsara Boulevard mélyrelaxációs fekvőkoncertjeit milyen szinteken lehetséges megélni attól függően, hogy milyen szándékkal érkezik oda a résztvevő. Szó volt arról is, hogy az elménkben futó zajról miként érdemes lekapcsolódni és ez hogyan vezethet a testi-lelki szintű öngyógyító folyamatok beindításához.

Ezzel folytatnánk most...


A gyógyulás, gyógyulni vágyás egy szép szintje, amikor képesek vagyunk meglátni a tudatalattinkból kiváló képeket és ragaszkodás vagy elutasítás nélkül megfigyelni a létezésük lényegét.

Kizárólag rajtunk múlik, hogy mennyire vesszük komolyan ezeket a képeket, hiszen ezek a Földön leélt életünk valóságának kapui. Mi döntjük el, hogy csak bekukkantunk ezeken az kapukon vagy be is lépünk rajtuk.


A mélyrelaxációs koncert előtt kiválaszthatunk egy bizonyos témát vagy megjelenő képet és megutazhatjuk azt!


De a lényeg, hogy megértsük: saját elhatározásunkból, közös felelősségünkre vagyunk most itt, közösen tartva a teret a közös utazásnak.

Aki eljön egy fekvőkoncertre, az már pontosan tudja: ez a folyamat nem az okozatokkal, nem a tünetekkel dolgozik, hanem a jelenünk eredendő okaival. A dolgunk csupán annyi, hogy felismerjük és tudatosítsuk azokat a pontokat, amelyek gyógyulásra szorulnak.


Fotó: György Erika


A zenekar nem gyógyít meg senkit. A zene által csupán megteremti teret és tartja azt a résztvevőkkel közösen! Együtt adjuk meg a lehetőséget, hogy biztonságos közegben felszínre kerülve felismerjünk olyan dolgokat, amelyek tudatalattinkból irányíthatják az életünket, és nem mindig úgy, ahogyan azt szeretnénk.


A zene, a hangok rezgései tereket tárnak fel, nyitnak meg Bennünk, mi pedig a zenénkkel és az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkkal tartjuk ezeket a tereket.

A hangok, dallamok, lüktetések elkezdik az érzelmeinkből épített valóságunkat felerősíteni és ennek a valódi arcát megmutatni, legyen szó szerelemről, barátságról, családról, szexualitásról, külső-belső háborúkról, fájdalomról, halálról vagy például elengedésről és mindezek végtelen számú árnyalatairól.


Ez egy ritka és csodálatos lehetőség. Rajtunk múlik, hogy élünk-e vele és ha igen, milyen mélységeket mozgatunk meg a változásért.Ölvedi Gábor

Samsara Boulevard

219 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

コメント


bottom of page