top of page

Tiszta csatornának lenni

Nem vagyok szent ember. Sőt, a zenekarunkban senki sem az, viszont törekszünk egyre tudatosabban élni, odafigyelni a tetteinkre, szavainkra, a mozgásra és a helyes táplálkozásra - több-kevesebb sikerrel.


A koncertjeink napján számomra nagyon fontos, hogy mit eszem aznap.

Próbálok ilyenkor a lehető legtisztábban étkezni, hogy minél tisztább csatorna lehessek, amikor rajtam keresztül megszólalnak a mantrák.

Imádok főzni, és bár nem szoktam minden nap, amikor igen, akkor szeretem megadni a módját.

Kedvencem az úgynevezett fantázia főzés. Megnézem, hogy milyen zöldségeket rejt az "éléskamra", és abból alkotok valamit. Semmi recept, csak az intuíció segít. Elképzelem együtt az ízeket, hogy vajon mi fog megszületni az adott kombinációból. Az egész család örömére, általában valami nagyon finom.


Fotó: Juhász Melinda


Megosztom veletek a legutóbbi "Fantasy lunch by Juditka" receptemet.

Volt otthon finom jázmin rizs, azt elkészítettem mogyoróval és kevés vega fűszerrel. Úgy illatozott, hogy csak na! Találtam 4 répát, 1 nagyobb édesburgonyát, kaliforniai paprikát, paradicsomot, fekete olívabogyót, gyömbért, fokhagymát és kókusztejet.

Apró darabokra vágtam a gyömbért, olívaolajban elkezdtem pirítani, hozzáadtam a kis darabokra vágott répát, édesburgonyát, egy kis kókusztejet öntöttem hozzá és fedő alatt főztem-pirítottam az egészet. Utána tettem bele a paprikát és a paradicsomot, majd a fokhagymát és az olívabogyót. Adtam hozzá még egy kis kókusztejet és megbolondítottam egy icipici rosé borral, mert úgy éreztem, az édeskés ízek mellé jót fog tenni neki. Sót, egy kevés curryt, kurkumát és indiai masala fűszerkeveréket tettem hozzá, de csak a hangulat és az illatok kedvéért.

Már készülődtem az idei februári indiai utamra és így hangolódtam. 🙂

Az egészet fedő alatt főztem-pirítottam, néha megkavargattam és már kész is volt!

Nagyon ízletes lett!


Jó érzés, amikor ilyen sattwikus étellel tudom megtölteni a hasamat. Érzem, hogy minden falat a javamra, és így a koncerten a közönség javára is válik azáltal az energia által, amit ebből az ételből nyertem!

Ebéd után pedig jöhet 20 perc relaxáció, majd készülődés és indulás a hangbeállásra!


A koncerten találkozunk! 🙂

318 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page